Activiteiten en omgeving

Omgeving

Ontdek de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold, een oase van ontspanning. Omringd door bossen, heidevelden en zandgronden kunt u volop genieten van de natuurlijke schoonheid. Neem een virtuele kijk op de nabijgelegen zandgronden van Aekingerzand met de onderstaande 3D-video (gebruik uw muis om het beeld te draaien). Het is slechts 15 minuten fietsen vanaf vakantiehuis Zorgvlied.

Meer 3D video’s en verhalen van de omgeving vindt u op de Youtubepagina van OER.

Wandelen

Verken het Drents-Friese Wold met zijn uitgebreide netwerk van gemarkeerde wandelroutes, die u meenemen langs prachtige vergezichten. De routes variëren in lengte en u kunt ze vinden op de wandelpagina van de website van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Nog meer wandelroutes vindt in de bredere omgeving.

Fietsen

Geniet van het uitgebreide fietspadennetwerk met verharde fietspaden in het Nationaal Park, een geweldige manier om van de natuur te genieten. U kunt uw eigen route plannen of gebruik maken van het fietsknooppunten-netwerk. Meer informatie vindt op de fietspagina van de website van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Fietsen zijn te huur op Park Drentheland of bij Huizinga Tweewielers.

Mountainbiken

Voor de liefhebbers van mountainbiken zijn er vier gemarkeerde mountainbikeroutes in de omgeving. Op 5 minuten afstand van het huisje is de Vledderroute (15,4 km) dwars door de bossen. De Bosberg-route (4,4 km) is een uitdagende route die hoog gewaardeerd wordt. De Appelscha-route (16,1 km) is zeer afwisselend met heide, zandgronden (Aekingerzand) en bos met onderweg schapen en koeien. De Diever-Hoogersmilde-route (23 km) is wat zwaarder met enkele pittige klimmetjes. Mountainbikes zijn te huur bij Huizinga Tweewielers.

Paardrijden

Voor paardenliefhebbers zijn er vier routes van ongeveer twee uur in het Nationaal Park. Deze routes zijn met elkaar verbonden en bieden prachtige ruiterervaringen. De Desperadoroute is een langere route van 27 km richting Vledder. Meer informatie over de routes kunt u vinden op de hier vinden.

Dorpen

Ontdek pittoreske dorpjes zoals Diever, Dwingeloo, Havelte of Vledder. Deze charmante dorpen bieden altijd wel iets te doen, of het nu gaat om ontspannen op een terras of een bezoek aan een braderie. Zie de website het nationale park van Drenthe voor meer informatie over de dorpen. De provincie Drenthe heeft nog veel meer te bieden.

De koloniën van Weldadigheid

Ontdek het UNESCO-werelderfgoed De Koloniën van Weldadigheid, waar arme gezinnen vroeger werden geholpen met een heropvoeding. Deze 200 jaar oude geschiedenis is te verkennen via verschillende wandel, fiets en autoroutes.

Overig

Op de website van Staatsbosbeheer vindt u ook tal van activiteiten die worden georganiseerd vanuit het Buitencentrum voor zowel kinderen als volwassenen. In het Klimbos in Appelscha kun je van het bos op hoogte genieten. Verder zijn er tal van andere activiteiten te vinden op de website van het Drents-Friese Wold zoals zwembaden, musea of lokale markten.